Blog > Komentarze do wpisu

Szaszłyki warzywne szybkie i proste

Składniki:

  • ½ piersi z kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek zwyczajny (długi)
  • Pieprz

Sposób wykonania:

Pierś z kurczaka oczyścić, wykroić chrząstkę, opłukać pod bieżącą wodą i pokroić w kostkę.

  1. Z papryki pozbyć się gniazda nasiennego, obrać skórkę z pomidora i ogórka. Następnie wszystkie warzywa pokroić na większe plastry.
  2. Wstawić do piekarnika na około 30 – 40 minut i piec w temperaturze do 150 stopni.

Szaszłyki można podawać dodatkowo z surówkami np. z sosem winegret, keczupem, dodatkowo z ryżem, kaszą lub pieczywem.



niedziela, 17 listopada 2013, grazyna2212

Polecane wpisy

Top blogi Gotowaniezestylem.pl Durszlak.pl